ZEN-10C

ZEN-10C

        ZEN-10C серија на програмабилни релеи за флексибилна автоматизација. Избор на различни I/O единици, со што се овозможува автоматска контрола согласно потребите на конкретната апликација. Моделите со C1, C2 и C4 во ознаката може да се прошират до 34 I/O, а оние со C3 фиксно 10 I/O. DC моделите имаат аналоген влез и брз бројач до 150Hz. 

  • DC влезните или DC напојувачките единиците  имаат аналоген влез и бројач со голема брзина
  • ZEN-10C4 имаат RS-485 комуникација 
  • проширување – достапно со релеен излез или транзисторски излез