VT-S730

VT-S730

Изграден врз основа на историја на иновации и евиденција на високо-квалитетни решенија, VT-S730 е најбрзата машина во индустријата за реални 3D-AOI со користење на уникатната технологија на OMRON за 3Д-лемење (3D-SJI) за најдобри можности за инспекција.

 • Преглед од горе 4Mpixel/12Mpixel камера со телецентрична леќа.
 • 4 Камери за инспекција на наклонет агол
 • Најнови 3D програмабилни DLP проектори (максимална инспекција на висина од 25мм).
 • Уникатна технологија за осветлување на OMRON
 • Вистинска 3Д технологија за слика за компоненти и висококвалитетна инспекција на лемење
 • Интерактивни 3D повратни информации за податоци во реално време до Програмерот.
 • Прегледувајте и уредувајте примероци од сите делови на таблата истовремено (во реално време) без да го прекинувате производството.
 • Хистограмите на процесите се креираат автоматски за сите инспекциски тестови и компоненти
 • Алатките за самооптимизација на АИ можат да извршат автоматска логика на инспекција и промени во критериумите.
 • Сликите со вистински дефект може да се зачуваат во централната библиотека и да се користат за подобрување на процесот на подесување.
 • Целосна 3Д обработка на податоци и реализација на индустриско решение за паметни фабрики 4.0
 • Индустриска 4,0 поврзаност со Хермес стандардот за целосна M2M поврзаност.
 • Omron Q-upNavi: Комбинирајте ги податоците за резултатите од инспекцијата за SPI, AOI и AXI за анализа на вистинскиот процес на коренот на причината за подобрување на процесот.
 • Omron Q-upAuto: Напредна анализа на производството, комбинирање на Q-upNavi „Податоци за резултатите од инспекцијата“, со „Податоци за производниот процес“ за подобрување на процесот на високо ниво.