VP9000

VP9000

Најновиот светски 3D-SPI систем.
VP9000 користи многу точна и повторлива 3Д-слика за да изврши целосна анализа за лемење на PCB. Потенцијалната издржливост на PCB се пресметува на секоја точка на инспекција и автоматски се компензира за приоритет на анализата. Комбинацијата на одлики постигнува ултра-прецизни мерења на јачината на звукот со висока точност.

  • Инспекција со голема брзина 100% 3Д за лемење
  • Големо прецизно мерење на волуменоте на лемење (во рок од 2%)
  • Повеќе опции за резолуција и зумирање во 3 режими (до 5μm)
  • Две достапни големини на машината за ракување со персонални плочки кои се движат од 250мм х 330мм до 460мм х 510мм
  • Лесен за употреба софтвер и интегриран интерфејс со екран на допир
  • Едноставно создавање програма од GERBER и/или податоци за монтирање (компатибилно со ePM)
  • Целосно генерирање на офлајн програма
  • Следење на процесите во реално време
  • Анализа на податоци и софтвер за контрола на квалитетот на алатките (компатибилен со софтверот Omron Q-Up Navi)
  • Инспекција на лепак и странски материјал.