U1000

U1000

          U1000 серијата на инвертори со технологија на Регенеративна Матрица на Конверторот, развиена од Yaskawa. Ова серија на инверори се идеални за користење во апликации за контрола на еден мотор и потреба да се задоволи барањето за регенерација на енергијата, како што се лифтови, ескалатори, HVAC машини, дигалки, центрифуги и многу други.

  • избор на три-фазни модели на 200 V со јачина од  28А до 248А и три-фазни модели на 400V со јачина од  11А до 414А
  • заштеда на енергија со 4Q операција
  • автоматско прилагодување на податоците за моторот
  • голема ефикасност при директна AC во AC конверзија
  • едноставни за инсталирање и одржување
  • вградена STO безбедносна функција
  • ЕМС филтер
  • EtherCAT, EtherNet/IP, PROFINET, DeviceNet, PROFIBUSDP, Modbus TCP/IP, CANopen, MECHATROLINK-II и POWERLINK комуникација
  • во согласност со CE, UL, cUL и TÜV стандарди