Q2V-A2002-AAA

Q2V

        Новата Q2V серија на инвертори нудат многу нови можности, инсталирањето и подесувањето им е многу полесно, поефикасни и поекономични од своите претходници. Компактно решение на AC драјв за ефикасна и ефективна контрола на скоро сите типови на мотори. 

 • избор помеѓу едно-фазни модели на 230V, три-фазни модели на 230V и три-фазни модели на 400V
 • избор на модели со моќности од 1,8 до 22kW во HD (Heavy duty) или 0,18 do 30kW во ND (Normal Duty)
 • робусен дизајн со поголема заштита од прашина и влажност за подолг животен век и помало време на застој
 • V/F и Сензорска контрола
 • вграден EMC филтер од С1, С2 или С3 класа
 • флексибилна контрола на мотор – IM, PM и SynRM 
 • STO (Safe Torque Off) функција за безбедност
 • вграден 5-сегментен дисплеј
 • можност за поврзување на LCD тастаура со или без Bluetooth
 • поврзување до 5 Q2V инвертори со една комуникациска единица
 • вградени MODBUS Slave, RS-485  и USB комуникациски порти
 • опциски модели со Bluetooth, CANopen, DeviceNet Slave, EtherNet/IP, EtherCAT Slave, POWERLINK, PROFIBUS DP Slave и PROFINET комуникација 
 • интуитивна “drag and drop” алатка за програмирање
 • Q2edit – софтверска алатка за едитирање на параметрите
 • Q2dev – софтверска алатка за програмирање
 • Q2app- апликација за подесување и мониторинг преку мобилен телефон или друг паметен уред со Android или iOS
 • IP20 степен за заштита