Q2A

Q2A

       Q2A серијата на инвертори наменета за употреба во апликации каде е потребна моќност над 15kW, апликации со AC мотори каде е потребно позиционирање и контрола на вртежниот момент, апликации во кој е потребно поголема енергија за контрола на моторот и кога е потребно да се намали времето потребно за програмирање и пуштање во работа на апликациите.

 • избор помеѓу три-фазни модели на 230V и три-фазни модели на 400V
 • избор на модели со моќности од 0,55 до 315kW во HD (Heavy duty) или 0,75 до 355kW во ND (Normal Duty)
 • V/F и Векторска контрола
 • вграден EMC филтер од С3 класа
 • флексибилна контрола на мотор – IM, PM и SynRM 
 • STO (Safe Torque Off) функција за безбедност
 • брзо и лесно сетирање преку интуитивна тастатура и навигација
 • со вгарден трасизстор за кочење кај модели со можност над 90kW
 • вградена мемориска картичка
 • вграден часовник со реално време
 • оциски и модели за регенеративни решенија
 • вградени MODBUS Slave, RS-485  и USB комуникациски порти
 • опциски модели со Bluetooth, CANopen, DeviceNet Slave, EtherNet/IP, EtherCAT Slave, POWERLINK, PROFIBUS DP Slave и PROFINET комуникација 
 • Q2edit – софтверска алатка за едитирање на параметрите
 • Q2dev – софтверска алатка за програмирање
 • Q2app- апликација за подесување и мониторинг преку мобилен телефон или друг паметен уред со Android или iOS
 • IP20 степен за заштита