Прецизни G5 Мотори

Прецизни G5 Мотори

           G5 Accurax серија на прецизни серво мотори употребливи во секоја голема машина, со IP67 степен на заштита и приклучоци на самото тело на моторот. При употреба на 10-полен мотор и 20-битен енкодер се добива до 40% намалување на “cogging” феноменот на магнетно заклучување помеѓу стаорот и забците на роторот. Благодараение на новиот дизајн овие серво мотори се 25% полесни и 15% помали.

  • модели со моќности од 50W до 15kW
  • модели со номинална брзина од 1.000, 1.500, 2.000 или 3.000 вртежи во минута
  • врвен вртежен момент 300% поголем од континуираниот вртежен момент во текот на 3 секунди или повеќе во зависност од моделот
  • висока точност обезбедена од 20- битен енкодер, опциски ABS енкодер
  • IP67 степен на заштита кај сите модели
  • компактен и робусен дизајн, вклучувајќи паметни конектори
  • без потреба од никави подесувања, потребно е само да се приклучи и веднаш може да се пушти во работа