NX Safety stand alone

NX Safety stand alone

Самостојниот NX-Safety е безбедносен контролер кој е моќен, модуларен и лесен за употреба. Поради својата приспособливост, може ефикасно да се прилагоди на барањата на широк спектар на безбедносни апликации. Благодарение на овој модуларен и проширен хардвер, компактниот безбедносен контролер расте со својата задача до највисокото ниво на безбедност. Можност за проширување до 256 I/O точки во еден единствен безбедносен процесор. Дизајнот на безбедни системски решенија е значително поедноставен.

  • Системот го исполнува PLe според EN ISO 13849-1 и SIL3 според IEC 61508 и Cat.4
  • Безбедносни функциски блокови во согласност со стандардното програмирање IEC 61131-3
  • Програмирање со софтверска алатка Sysmac Studio
  • Поврзување EtherNet/IP