NX Safety distributed

NX Safety distributed

Платформата за автоматизација Sysmac го интегрира безбедносното решение во рамките на нашата врска и софтверскиот концепт. Една врска се реализира преку употреба на Safety протокол наместо EtherCAT-FSoE. Единствениот софтвер е постигнат со користење на Sysmac Studio за конфигурација, програмирање и одржување. Безбедносниот систем NX се состои од контролер на безбедност и безбедносни влезни единици. И контролорот за безбедност и I/O безбедноста можат слободно да се дистрибуираат во I/O решетка низ целата мрежа, мешајќи ги во која било комбинација со стандарден NX I/O.

  • Безбедносниот контролер исполнува Category 4, PLe според EN ISO 13849-1 и SIL3 според IEC 61508
  • До 8 безбедносни влезни точки по единица
  • Безбедносни функции блокови во согласност со стандардното програмирање IEC 61131-3
  • PLCopen функциски блокови  за безбедност
  • Интеграција во еден софтвер, Sysmac Studio