MX2

MX2

      MX2 серијата на инвертори – развиени со цел да се усогласи напредната контрола на моторот и машината.  Благодарение на  напредниот дизајн и алгоритми, MX2 инверторите обезбедуваат непречена контрола се до нулта брзина, плус прецизна работа за циклични операции и можност за контрола на вртежниот момент во отворена јамка.

 • избор на едно-фазни модели на 200V со моќности од 0,1 до 2,2 kW, три-фазни модели на 200V со моќности од 0,1 до 15,0 kW и три-фазни модели на 400V со моќности од 0,4 до 15,0 kW
 • струјно векторска контрола
 • голем вртежен момент: 200% на 0,5 Hz
 • векторска контрола на вртежниот момент при отворена јамка
 • двојно рангирање на моќноста: VT  120%/1мин. и КТ 150%/1мин.
 • контрола на мотор од IM и PM тип
 • безбедност во согласност со категоријата ISO13849-1
 • 3 ниво на PLD изведба 
 • вградено логичко програмирање
 • функција за позиционирање
 • можност за интегрирање со OMRON машини во системи за автоматизација 
 • EtherCAT, Modbus, DeviceNet, Profibus, CompoNet, MECHATROLINK-II и EtherNet/IP комуникација