J1000

J1000

         J1000 серија на основни инвертори наменета да се користи во апликации каде што е потребна помала моќност, како што се транспортери, вентилатори и пумпи. Лесни се за инсталирање, подесување и користење, но во исто време ги задоволуваат сите потреби за да се користат во наведените апликации.

  • едно-фазни модели на 200V со моќности од 0,18 до 2,2kW,        три-фазни модели на 200V  со моќности од 0,18 до 5,5kW и        три-фазни модели на 400V со моќности од 0,37 до 5,5kW
  • V/F контрола
  • со добри перформанси на вртежниот момент (150%/3Hz)
  • двојно рангирање на моќноста: ND 120%/1мин. и HD 150%/1мин.
  • функција за детектирање на преоптоварување (150% за 60 сек.)
  • RS-232C / 485 сериска и Modbus комуникација
  • подржани од CX-Drive софтверска алатка за конфигурирање на параметарите