FQ-M

FQ-M

       FQ-M серија на Vision сензори наменети за  употреба во “Pick and Place” апликаци (апликации за земање и поставување). FQ-M се компактни, брзи и комуницираат со сите уреди преку EtherCAT или стандарден Ethernet. Имаат бграден инкрементален влез за енкодер за лесна калибрација при следење.

  • специјално дизајнирани за употреба во “Pick and Place” апликаци
  • влез за енкодер
  • откривање на остри објект
  • визард за паметна калибрација
  • компатибилни со Sysmac Studio софтвер