F3SG-SR/PG

F3SG-SR/PG

Серијата F3SG-SR/PG нуди комплетен спектар на безбедносни светлосни завеси и мулти-зраци што ги опфаќа сите апликации од машински отвори до периметар и заштита на пристапот.

  • Најширока постава на производи за зголемување на флексибилноста и стандардизацијата на дизајнот преку: – Поедноставување на избор на производ и дизајн на машина со ист компактен профил за која било апликација
    – Обезбедување широк спектар на заштитни височини за целосно прилагодување на потребното заштитено подрачје
  • Долг работен опсег и стабилно откривање благодарение на уникатниот оптички дизајн со голема моќност: Овозможува доверлив сензор дури и во сурова околина и повеќенасочно насочување на светлосниот сноп со ретровизори за апликации за заштита на периметарот
  • Отпорност на животната средина и солидна структура, вклучувајќи отпорност на масло (IP67G) во сите серии и опционални модели за миење под висок притисок (IP69K)
  • Брза инсталација: Индикаторот за зрак (ABI) го олеснува прилагодувањето на гредите за усогласување на долги растојанија
  • Лесна дијагностика: Индикаторите за статусот на работа помагаат да се утврди оптималното време на замена и можните грешки
  • Заштита без мртов простор. Од двете страни ја детектира раката на операторот каде било на безбедносното подрачје дури и со поврзѕвање во серија или во форма на буквата U
  • Пуштањето во работа е брзо благодарение на функцијата за копирање и враќање на поставките на интелигентниот допир што вклучува лесен мониторинг на самото место преку Bluetooth®
  • Далечинско следење и управување со оперативни податоци за да се спречат непланирани запирања преку интелигентен допир за комуникација на IO-Link (подготвено за IoT)