F3S-TGR-N_X

F3S-TGR-N_X

Неконтактните Reed прекинувачи со куќиште за заштита од експлозија го следат статусот на заштитни врати во петрохемиски и апликации за храна со експлозивна атмосфера.

  • Базирани на Reed технологија
  • Поврзување до 6 прекинувачи во серија
  • Работи со сите безбедносни контролери на OMRON
  • Работи зад фитинзи од не’рѓосувачки челик
  • Бесконтактен – нема абразија – нема честички
  • Компензација на механичките толеранции
  • Погоден за чистење под висок притисок, процеси CIP/SIP
  • Одговара на безбедносните категории до PLe според. EN ISO13849-1
  • За употреба во опасни подрачја IECEx и ATEX EExd IIC T6 (гас и прашина). Наменет е за петрохемиски и храна апликации каде се присутни експлозивни атмосфери.