Safety Door Switches

F3S-TGR-N_R

Неконтактни Reed прекинувачи кои го следат статусот на заштитни врати. Достапно е куќиште од не’рѓосувачки челик за високи хигиенски барања во прехранбената индустрија.

  • Базирани на Reed технологија 
  • Поврзување до 6 прекинувачи во серија
  • Работи со сите безбедносни контролери на OMRON
  • Работи зад фитинзи од не’рѓосувачки челик
  • Бесконтактен – нема абразија – нема честички
  • Компензација на механичките толеранции
  • Погоден за чистење под висок притисок, процеси CIP/SIP поради IP69K (претходно жични типови)
  • Одговара на безбедносните категории до PLe според. EN ISO13849-1