E2Q6

E2Q6

Серијата E2Q6 претставува нов вид правоаголни индуктивни сензори за близина со подолго растојание за насетување и со иновативен модифициран терминал за едноставно поврзување. Новиот терминал обезбедува поголема отпорност на абење, многу добро заштитен од корозија и високо робустен. Обликот на E2Q6 е направен во формат на стандарден граничен прекинувач и може да се користи за слични апликации како алтернативно решение без контакт.

  • Канал М20 со терминален блок за едноставно поврзување
  • Промена помеѓу која било од петте насоки на насетување: напред или 90° нагоре, надолу, лево или десно.
  • Четири индикатори кои го покажуваат статусот на работа на сензорот од многу насоки